Info

Lumido, het sprookje rondom de bosvijver

Jaarlijks tussen juli en september ontstaat er rondom het invallen van de schemering en liefdevol sprookje rondom de bosvijver in natuurpark Berg & Bos in Apeldoorn. Dit water en klankspel welke romantiek tot leven brengt heet Lumido.

De traditie van Lumido gaat terug naar 1952. Het Apeldoorn Bloemen Festijn werd in Berg en Bos gehouden met daarbij Lumido. In 2004 kwam door teruglopende bezoekersaantallen en de slechte staat van Park Berg & Bos aan het sprookje een eind.

Maar weinig zo sterk als romantiek. De feeĆ«riek verlichte fonteinen, de sprookjesachtig tunnel en de Laan der Verliefden blijken van alle tijden. Om van een sfeertochtje in een gondel nog niet te spreken. Daarom keerde Lumido dan ook weer terug in 2012 onder leiding van Bernard ’t Jong en Joshua van de Vlag.

Tot op de dag van vandaag gebruiken we bij Lumido nog de elementen van vroegere tijden. Denk hierbij aan de gondels welke al duizenden rondjes hebben gemaakt op de bosvijver. Maar Lumido gaat ook met zijn tijd mee, zo wordt er steeds meer gebruik gemaakt van Led verlichting en special effects van heden ten dage.

Lumido zal altijd nostalgische gevoelens blijven oproepen als de bezoeker bijvoorbeeld door de tunnel der geliefden loopt. Dit kan zowel jong als oud waarderen! Maar Lumido is meer, naast een wandeling rondom de prachtige verlichte bosvijver kan je als bezoeker ook genieten van een spectaculaire show op gezette tijden welke ieder jaar anders is. Zo zijn er de afgelopen jaren al een “moderne” lasershow geweest, maar ook een traditioneel sprookje over de boom op het eiland welke midden is de bosvijver ligt is al aan bod geweest.

Met de show proberen we ieder jaar, naast de vaste ingrediƫnten, te verassen. En ieder jaar groeit Lumido, niet enkel in bezoekers aantallen maar ook in licht, geluid en bezienswaardigheden.

Kom totaal tot rust rondom de bosvijver van natuurpark Berg & Bos en geniet van de shows welke op gezette tijden voorbij komen. Geniet, verbaas en wees betoverd door een avond Lumido.