Veel gestelde vragen

Het meest besproken sprookje van Apeldoorn

Welke dagen is Lumido open

  • Lumido is vanaf 13 juli 2018 iedere vrijdag en zaterdag vanaf 20:30 uur geopend. De laatste mogelijkheid om Lumido te bezoeken in 2017 is zaterdag 18 augustus

Mag ik mijn hond meenemen naar Lumido

  • Honden zijn welkom bij Lumido, mits aangelijnd

Waarom is Lumido enkel op vrijdag en zaterdag geopend

  • Lumido draait volledig op vrijwilligers. Helaas zou iedere dag Lumido een roofbouw zijn op onze vrijwilligers. Mede hierdoor kiezen we ervoor enkel op vrijdag en zaterdag te openen

Wanneer is Lumido op zijn mooist

  • Lumido komt echt tot zijn recht na zonsondergang en bij het invallen van de schemering. Vanaf dit moment wordt de verlichting ook steeds beter zichtbaar.

Wat een lange rij bij de kassa, kan er niet een extra kassa bij

  • Lumido kent 2 kassa’s en een E-ticket ingang. Helaas is het op logistieke redenen niet mogelijk een extra kassa te creëren bij drukte. Wij adviseren dan ook om uw toegangsbewijs voor Lumido online te kopen. De rij bij de E-ticket toegang is vaak vele malen korter en op deze manier spreiden we de drukte over de ingangen van Lumido waardoor de rij bij de kassa ook afneemt.

Ik heb een E-ticket besteld maar deze komt niet aan in de mail

  • Kijk als eerste in uw spamfolder van uw mailbox. Het kan voorkomen dat onze mail hier in terecht is gekomen. Als dit niet het geval is neemt u dan contact op met ticket@lumidoapeldoorn.nl en vermeld hierin uw besteldatum, besteltijd (bij benadering), uw naam, wat u besteld heeft, en uw mailadres waarmee u besteld heeft. Wij doen ons best uw email zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Het regent/slecht weer, gaat het vanavond wel door

  • Lumido laat zich door regen of slecht weer niet tegenhouden, we hopen dat u dit ook niet doet. Bij de kassa zijn poncho’s te koop in geval van nood (zolang de voorraad strekt). Het is tot nu toe niet voorgekomen, maar mocht het weer te slecht of gevaarlijk zijn waardoor we niet zouden kunnen openen maken we dit bekend via social media zoals facebook en twitter.

Kan ik mijn E-Ticket op elke lumido avond gebruiken of zijn deze op datum

  • Enkel de gondelarrangementen van 65 euro zijn op een vaste datum, daarnaast zijn er diverse tickets verkrijgbaar voor een bepaalde aaneengesloten periode. Bij de aankoop staat duidelijk vermeld op welke dagen/data de tickets geldig zijn. Wilt u een ticket zonder beperkingen is er de mogelijkheid om voor het mooi weer ticket te kiezen. Deze kunt u vrij gebruiken voor een van de Lumidoavonden.

Kan ik later dan 20:30 uur komen

  • Jazeker, de kassa’s zijn in ieder geval tot 22:00 uur geopend. Bij lekker weer en/of grote toeloop zijn de kassa’s tot circa 23:00 uur geopend

Hoe laat vertrekt mijn gondel

  • Je bent vrij om in te stappen wanneer het jouw uitkomt voor het rondje over de prachtige bosvijver. De gondels varen de hele avond tot sluitingstijd van Lumido. Als je een gondelarrangement heb geboekt staat er wel een instap tijd vermeld. Dit omdat deze gondel exclusief te boeken is en niet meer dan vier maal per avond zal varen.